Meteen naar de inhoud
Home » Starlink IPO

Starlink IPO

Starlink is een breedbandinternetsysteem dat momenteel voldoet aan de wereldwijde webbehoeften van consumenten in 11 landen. De ambitie van Elon Musk is om de service over de hele wereld uit te breiden. Op dit moment is Starlink nog bezig om de service te optimaliseren en om op verschillende locaties de snelheden te versnellen van 50 Mb/s tot 150 Mb/s met een latentie van 20 ms tot 40 ms.

Verwacht wordt dat de IPO dit jaar nog gaat plaatsvinden. Via onderstaand button kan je kosteloos een account aanmaken bij F24, om je vervolgens in te schrijven voor de IPO.

Meedoen aan IPO

Starlink biedt high-speed internettoegang aan gebruikers. Het ambitieuze project maakt gebruik van de Starlink-constellatie, die een enorm netwerk van onderling verbonden satellieten omvat.

Een SpaceX Falcon 9-raket brengt om de paar weken bijna 60 Starlink-satellieten naar een lage baan om de aarde. In juni 2021 waren er meer dan 1.500 actieve satellieten van Starlink, waarmee het de grootste constellatie in zijn soort is.

Skylink is van plan tienduizenden satellieten in een lage baan om de aarde te lanceren, met een lage latentie en snel internet over de hele wereld. In dit tempo zal het niet lang duren om dat doel te bereiken.

Business Model Starlink

Starlink verdient geld door internetabonnementen aan consumenten te verkopen. Momenteel bevind het bedrijf zich in de testfase, maar heeft het al tienduizenden gebruikers.

Klanten kunnen gebruik maken van Starlink haar service voor een bedrag van $99 per maand. Daarbij komt een eenmalige kostenpost van $400 met zich mee om de kit te krijgen, inclusief een wifi-router, statief en terminal om verbinding te maken met de constellatie.

Musk vertelde publiceerde dat de internet connectiviteit industrie jaarlijks ongeveer $ 1 biljoen genereert en dat Starlink 3-5% van deze inkomsten zou kunnen binnenhalen, wat zich vertaalt naar $ 30-50 miljard per jaar. Hieruit wil Musk laten blijken wat de potentie is van deze markt.

Daarbij komt wel kijken dat het ontwikkelen van Starlink ongeveer $10 miljard zal gaan kosten. Een aanzienlijke kostenpost dus, ook voor miljardairs zoals Elon Musk.

Waarom trekt deze IPO aandacht?

Twee woorden: Elon Musk. Een enkele tweet van de miljardair kan grote schommelingen in de cryptocurrency-markt veroorzaken. Evenzo, toen hij zei dat hij zal proberen de voorkeur te geven aan Tesla-aandeelhouders voor de lange termijn bij de Starlink IPO, schoten de aandelen van Tesla omhoog.

De invloed van Musk op de markt kan niet worden overschat, dus het is begrijpelijk dat investeerders enthousiast zijn over het potentieel van Starlink.