Meteen naar de inhoud
Home » CoinBase IPO

CoinBase IPO

Coinbase Global, Inc., zoals de officiƫle naam van Coinbase luidt, is een Amerikaans cryptocurrency platform wat een enorme opmars heeft gemaakt. Het bedrijf werd in 2012 opgericht door twee eigenaren: Brian Armstrong en Fred Ehrsam. Brian Armstrong was een engineer van Airbnb wat ook naar de beurs ging via een AirBNB IPO en Fred Ehrsam was een trader bij Goldman Sachs (een grote Amerikaanse bank). Op het moment van schrijven is CoinBase het grootste cryptocurrency platform van Amerika gebaseerd op het trading volume. De Coinbase IPO vond plaats op 14 april 2021.

Wat doet CoinBase?

Coinbase is het grootste cryptocurrency platform van Amerika. Op het platform kunnen verschillende producten gekocht worden

Hoe Verdient CoinBase geld?

x

Cijfers CoinBase

Wanneer bedrijven naar de beurs gaan in Amerika moeten ze een document aanleveren bij de Securities and Exchange Commission (SEC). De documenten kunnen gevonden worden op de website van de SEC. Hier valt te lezen dat CoinBase op het moment van de IPO 43 miljoen geverifieerde gebruikers had verspreid over meer dan 100 landen. In 2020 waren de netto ontvangsten 1.14 miljard Amerikaanse dollars, waarvan 322 miljoen dollar de netto opbrengst was. De waarde van cryptocurrencies fluctueert aanzienlijk. Op het moment dat het wereldwijde portfolio een waarde had van 782 miljard USD, werd er ruim 90 miljard USD gehouden via Coinbase. Dit is circa 11.5 procent. Dat is een stijging, omdat in 2019 ongeveer 8.3% gehouden werd via CoinBase.

Wat is CoinBase waard?

x

Hoe kan ik Coinbase Aandelen kopen?

CoinBase ging op 14 april 2021 naar de beurs toe, waardoor je niet meer kan deelnemen aan de IPO van CoinBase. Echter, omdat CoinBase nu actief is op de beurs, kan je aandelen van het bedrijf kopen. Er zijn verschillende platformen waar je CoinBase aandelen kan kopen. De meest gebruikte platforms zijn hieronder in een tabel weergegeven.